نیمچه زیست شناسان

دانشجویان زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری

نیمچه زیست شناسان

دانشجویان زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری

هوای آلوده=دختر بیشتر

کروموزم y که حامل جنسیت نر است، ضعیف تر از کروموزم x است و بنابراین در برابر فشارهای محیطی آسیب پذیرتر است . یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه سائوپائولوی برزیل می گویند ممکن است آلودگی هوا تعادل جنسیتی جمعیت را به هم بزند. این گروه روی نوزادانی که در سائوپائولو متولد شده اند تحقیق کرده اند و دریافته اند تعداد نوزادان دختر بر اثر آلودگی هوا زیاد شده است. در این تحقیق کلان شهر سائوپائولو را به سه منطقه تقسیم کرده اند؛ منطقه هایی با آلودگی کم، متوسط و زیاد. سپس تولدهای این سه منطقه را بین سال های 2001 تا 2003 با هم مقایسه کرده اند. نتایج این تحقیق نشان داده است که 3/48 درصد از نوزادان به دنیا آمده در محیط با آلودگی کمتر دختر بوده اند، اما در منطقه آلوده تر 3/49 درصد نوزادان دختر بوده اند. پس از اندازه گیری نسبت نوزادان دختر و پسر تمام شهر، معلوم شد که اگر قرار بود نسبت نوزادان دختر و پسر در مناطق آلوده هم مساوی با مناطق تمیز باشد، در آلوده ترین منطقه باید آمار نوزادان 1180 نوزاد بیشتر از آمار فعلی می بود.
در 60 سال گذشته دانشمندان می دانستند که نسبت بین تولد نر و ماده در انسان به سمت نر متمایل است، اما نمی دانستند چرا چنین اتفاقی می افتد. این تحقیق باعث شده که مطالعات بیشتری روی عوامل تعیین جنسیت انجام شود. آن ها معتقدند آلودگی هوا نیز یک عامل مؤثر در تعیین جنسیت است. تحقیقات نشان می دهد که بلایای طبیعی و بحران هایی مانند جنگ احتمال تولد نوزادان دختر را افزایش می دهد. گویا این استراتژی خوبی برای تولد است، دخترها قابلیت بیشتری برای رشد و بچه دار شدن دارند، اما پسرها ممکن است پدر یک دوجین بچه باشند یا اصلا بچه دار نشوند. به نظر می رسد طبیعت باید برای بقای نسل نوع انسان، روی نوزادان دختر سرمایه گذاری کند. در واقع هر بحرانی که باعث کم شدن جمعیت شود با تولد بیشتر نوزادان دختر جبران خواهد شد.
البته هنوز کسی نمی داند دقیقا چه عاملی در آلودگی هوا باعث تغییر نسبت جنسیت می شود. به همین دلیل هنوز مطمئن نیستند آلودگی هوا مستقیما در تعیین جنسیت موثر باشد. مثلا شاید دلیل تغییر توازن جنسیتی فقیرتر بودن مناطق آلوده و تأثیر عوامل اقتصادی و معیشتی باشد. اما شواهد دیگری هم در این تحقیق به دست آمده. آن ها دریافته اند که آلودگی با هدف گرفتن اسپرم هایی که حامل کروموزم های y و x هستند، این اثر را به جا می گذارد. آزمایش ها نشان داده است که اگر موش های نر تحت تأثیر آلودگی شدید هوا قرار بگیرند، تولیدمثل آن ها موش های ماده بیشتری را به وجود می آورد. همچنین آلودگی باعث کاهش تعداد کل اسپرم ها در موش ها می شود.
پیش تر، مطالعه دیگری نشان داده بود که مواد شیمیایی ای مانند ضدعفونی کننده های خاک، می توانند آثار کوتاه مدت در تغییر نسبت جنسیت داشته باشند. این آزمایش ها روی کارکنانی که در کارخانه، مواد شیمیایی حمل می کردند انجام شد. این تحقیق نشان داد کروموزم y که حامل جنسیت نر است، ضعیف تر از کروموزم x است و بنابراین در برابر فشارهای محیطی آسیب پذیرتر است. اگر نتایج این تحقیق درست باشند، باید تأثیر آلودگی هوا در شهرهای بزرگ قابل مشاهده باشد. در واقع این تنها یک تحقیق اولیه است و باید در شرایط و مناطق دیگر نیز مطالعه شود.
 
منبع=انجمن دانشجویان زیست شناسی ایران

نظرات 4 + ارسال نظر
مرتضویان دوشنبه 21 فروردین‌ماه سال 1391 ساعت 11:06 ق.ظ http://www.biology42.blogfa.com

سلام دوست عزیز
خیلی جالب بود.همه چی به ما خانم ها ربط داره حتی اب و هوا :)

mehran yahyaabadi پنج‌شنبه 24 فروردین‌ماه سال 1391 ساعت 01:03 ب.ظ http://bbs90.ir

از این مطلبا بیشتر بذار! به اینا میگن مطلب علمی

چشم
ان شاء الله
تصمیم بر همینه

شاپرک(زیست شناس سلولی ۹۰) پنج‌شنبه 24 فروردین‌ماه سال 1391 ساعت 03:20 ب.ظ http://cellbio90.blogfa.com

سلام دوستان
خیلی جالب بود.ماشاالله به مقاومت دختر خانمها.

M.M پنج‌شنبه 24 فروردین‌ماه سال 1391 ساعت 09:13 ب.ظ http://cellbio90.blogfa.com

جالب بود

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد